Fa felületkezelés

Fa antikolás asztalos cégek részére

Fa antikolás asztalos cégek részére Fa antikolás asztalos cégek részére

Egy ügyfelünk mesélte a következő történetet:

„A feleségem festőművész, és egy kiállítására antik hatású képkereteket szerettünk volna készíteni. Körülnéztem a neten, hogy milyen eljárások vannak. Előtte azt hittem, hogy ehhez elég lesz néhány vegyszer meg egy ecset, esetleg egy kis csiszolóvászon. Mikor azonban megtudtam mivel jár, úgy döntöttem inkább profira bízom ezt a munkát!”

A fa antikolás az asztalosiparban nem azt jelenti, hogy karcossá, ütődésekkel telivé tesszük a felületet, hanem sokkal inkább a felületkezeléssel érünk el régies, antik hatást. Fa antikoláshoz általában a mart, cirádás, felületek alkalmasak. Ezeken tűnik ki a legjobban a természetes patina is.

A fa antikolás a lakkozással és a festéssel érhető el, illetve fokozható speciális felületkezeléssel, például homokfúvással.

Fa antikolás lakkozással

Lakkozás esetén a felület kap egy pácot, majd lakkot. A lakkra kerül egy antik patina, amit „visszatörléssel” eltávolítunk úgy, hogy az csak a mélyebb rétegekben marad meg. Majd ezt az antikolás egy újabb matt lakkozással fixáljuk.

Fa antikolás festéssel

Festés esetén elkészítünk egy színre festést, amely ebben az esetben szerencsés, ha világosabb színnel készül. Az antik patina általában sötétebb, vöröses, barnás árnyalatú. Ez visszatörlés után ugyanúgy csak a mélyebb redőkben marad meg. A patinát itt is egy matt lakkozással fixáljuk.

Különleges eljárások fa antikoláshoz

Vannak olyan különleges megoldások is, mint például homokfújt fafelületek. Ezeknél a fa erezete emelkedik ki, és kelt régies, sokszor uszadékfa szerű hatást.

Ezt lehet többféle pácolással hangsúlyosabbá tenni, amely a mélyebb rétegeket még jobban kiemeli, illetve ez is fokozható lakkozással vagy festéssel.

A fa antikolás annak ellenére, hogy használt és kopott hatást kelt, bonyolultabb lehet az elkészítése, mint egy tükörfényes lakkozásnak vagy magasfényű festésnek.

Persze a fa antikolás esetén is lényeges, hogy az eredmény tartós legyen, és a bútor évtizedekig ellenálló maradjon a környezeti hatásoknak, párának, ütődések. A jó antikolás évtizedekig megmarad a felületen, védi és óvja azt, és ugyanúgy tisztítható, mint bármilyen hagyományos felület.

A fentiekből is látahtó, hogy az esztétikus és tartós antikolás nem egyszerű feladat, alapjába véve eredményesebb, ha ezt a feladatot az ehhez hozzáértő vállalkozásra bízzák. 

Gondolja el, mennyivel egyszerűbb, hogyha a megrendelt bútor legyártott előlapjait Önnek csak el kell hoznia hozzánk, és rövid időn belül azt kifogástalan fa antikolással veheti át. Vevői tökéletesen elégedettek lesznek az Ön által készült bútorral, és szívesen ajánlják majd ismerőseiknek.

Amennyiben a vevőnek egyedi igényei vannak, vagy nem szabványos bútorfrontra van szükség, cégünk annak gyártását is vállalja. Kattintson ide, ha erről szeretne részletesen olvasni.

Vállalkozásunk külön az erre a célra specializálódott festőműhelyt használja a hozzánk leadott vagy általunk előállított bútorfrontok antikolására.

Vállalkozásunk erőssége az, hogy korszerű felületkezelő műhelyt tartunk fent, így asztalos üzletfeleink részére professzionális színvonalon tudjuk vállalni ennek a munkának az elvégzését.

Fa antikolás bármilyen színben

A fa antikolás fontos eleme, hogy az ügyfél számtalan színből választhasson, illetve ha határozott igénye van, akkor az annak pontosan megfelelő színt nyújtjuk neki. Megrendelőink sokféle árnyalatból választhatnak, de kívánságra akár a legkülönlegesebb színt is biztosítani tudjuk a festékforgalmazók által használt NCS avagy RAL színrendszer segítségével.

Sűrűn megesik, hogy a hozzánk betérő asztalosok színmintát hoznak vagy akár egy régebbi bútor darabját. Színskálák segítségével gyorsan megtaláljuk a megfelelő árnyalatot, amelyet hamar be tudunk szerezni.

Ha Ön rendszeres partnerünk, mintakollekciót tudunk adni a leggyakrabban igényelt színekből. Arra is van lehetőség, hogy ha az Ön megrendelője először látni szeretné a választott színt, akkor egy már elkészült nyers bútorfrontra minta antikolást végzünk. Ezzel el tudja kerülni azt a kellemetlen helyzetet, hogy a vevő nem veszi át a bútort, mert annak színárnyalata nem felel meg az elképzeléseinek.

Mikor jó választás a fa antikolás?

- Ha szükséges az színvonalas kivitel
- Ha szükséges, hogy a bútor színe illeszkedjen a többi tárgyhoz
- Ha szempont, hogy a bútor ne csak az éppen aktuális trendek néhány évére legyen tetszetős, hanem hosszú évtizedeken keresztül öröm legyen ránézni
- Ha bútort sok generáción át akarják használni anélkül, hogy az szétesne a gyenge minőségű alapanyag miatt.

 Ha szeretné megrendelni cégünktől az Ön által készített bútorfront antikolását, hívja az alábbi telefonszámot:

Fa antikolás

Mobilról kattintva azonnal hívható!

Wood Heart Bt.

Telephely:

2013 Pomáz

Ipartelep utca 154/782.

Telefon

Fa felületkezelés, mdf bútorlap festése, mdf felületkezelés

Mobilról kattintva azonnal hívható!

E-mail:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Keresés

Felületkezelés kínálat