Fa felületkezelés

Bútorlap festés asztalosok részére

Bútorlap festés asztalosok részére Bútorlap festés asztalosok részére

A festett bútorlap alapanyaga lehet MDF vagy készülhet fenyő, bükk, kőris, tölgy, juhar, éger, cseresznye deszkából.

A deszkából készült bútorlap lakkozható, pácolható. Ilyenkor érvényesül a fa szép erezetet. Ezt még jobban ki lehet emelni homokfúvással, ami antik hatás eredményez.

Színre festés esetén ideális választás az MDF, amely jól megmunkálható, tartós alapanyag.

Bármi is az alapanyag, a festés fogja befolyásolni annak megjelenését, és azt, hogy mennyire áll ellen a környezeti hatásoknak, mennyire lesz tisztítható.

„A bútorlap festés valószínűleg nem olyan bonyolult, én is meg tudom csinálni!” - vélheti jó néhány amatőr asztalos. „Elég hozzá egy pár ecset, egy kevés alapozó meg festék!”

Tényleg megoldható a bútorlap festés ilyen módon is. Az efféle módon elkészült bútorfront azonban nem hasonlítható össze egy olyan termékkel, amelyet az erre szakosodott cég készít el a legoptimálisabb módszerekkel, megfelelő eszközökkel és korszerű nyersanyagokkal.

Bár a bútorlap festés az asztalos foglalkozásának lényeges részét képezi, a gyakorlatban mégis szerencsésebb, ha ezt a munkát külön az erre specializálódott vállalkozásra bízzák.

Ennek az a fő oka, hogy az asztalos műhelyek poros légterében a bútorlap festés nem lehet megfelelően elvégezni. Léteznek ugyanakkor más indokok is.
A bútorlap festés során számtalan hibatényező fordulhat elő. Kritikus az előkészítési munka pontos elvégzése. Hogyha a csiszolást nem jól csinálják meg, a kész bútorfront az összes kis feldolgozási hibája látható lesz. A kezeletlen bútor fronton ezek a csekély hibák natúr állapotban nem látszódnak, de a bútorlap festés előhozza ezeket. Márpedig ha a bútorlapon felszíni hibák vannak, akkor azt a vevők nagy része egyszerűen nem hajlandó kifizetni.

Gondolja el, mennyivel egyszerűbb, ha a megrendelt bútorlapokat Önnek csak el kell juttatnia hozzánk, és rövid időn belül azt tökéletes bútorlap festéssel veheti át. Vevői teljes mértékben elégedettek lesznek az Ön által készült bútorral, és örömmel ajánlják majd barátaiknak.

Vállalkozásunk külön az erre a célra specializálódott festőműhelyt tart fenn a hozzánk hozott, avagy általunk előállított bútorlapok festésére.

A bútorlap festés különleges alapanyagai

Az amatőr célra használt festékek többnyire vizes alapanyagúak, ecsettel viszik fel azt. Az általunk alkalmazott Milesi és Akzo Nobel festékek azonban poliuretán vagy poliakril bázisúak, műgyanta alapúak, amik katalizátor hatására kötnek. Így sokkal ellenállóbbak, vegyszerállóbbak és kopásállóbbak, viszont az összekeverés után gyorsan fel kell hordani az alapanyagot, méghozzá megfelelő eszközzel, szórópisztollyal.

Ezeknek a festékeknek nem csak a szaga erős, de hosszú távú használatuk egészségkárosító lehet, így csak védőfelszereléssel és megfelelő szellőzés mellett lehet dolgozni vele.

A StimmFront Kft. erőssége éppen az, hogy korszerű festőműhelyt üzemeltetünk, így asztalos üzletfeleink számára professzionális színvonalon végezzük el a bútorlap festést.

Bútorlap festés bármilyen színben

A bútorlap festés fontos eleme, hogy a megrendelő széles skálából választhasson, illetve ha már meglévő igénye van, akkor az annak pontosan megfelelő színt biztosítsuk. Megrendelőink sok féle árnyalatból választhatnak, óhajukra a különlegesebb színt is pontosan biztosítani tudjuk a festékforgalmazók által használt NCS avagy RAL színrendszer segítségével.

Akad egészen speciális színek iránti igény is, mint például mikor a T-Com számára kellett bútorokat és berendezési tárgyakat a cégüket jellemző rózsaszínre festenünk.

Gyakorta megesik, hogy a hozzánk betérő asztalosok színmintát hoznak vagy akár egy régebbi bútor darabját. Színskálák alkalmazásával gyorsan meg tudjuk találni az igénynek megfelelő árnyalatot, amit hamar be tudunk szerezni.

Ha Ön rendszeres ügyfelünk, mintakollekciót tudunk biztosítani a leggyakrabban igényelt színekből. Arra is van lehetőség, hogy ha az Ön megrendelője először látni kívánja a kiválasztott színt, akkor egy már meglévő nyers bútorlapra mintafestést végzünk. Ezzel el tudja kerülni azt a kellemetlen helyzetet, hogy az ügyfél nem kívánja átvenni a bútort, mert annak színárnyalata nem felel meg az elképzeléseinek.

Vállalkozásunk bútorlap laminálást nem vállal!

Tény, hogy egy laminált farostlemezből készült előlap kedvezőbb áru, mint az egyéni bútorlap festés. Ha a megrendelő számára nagy szerepet játszik az ár, a laminált bútorlap megfelelő választás lehet. Előfordulnak azonban olyan helyzetek, amikor érdemes megrendelőinek az egyedi bútorlap festést ajánlani.

Mikor jó választás a bútorlap festés?

- Ha a megrendelőnek fontos az igényes munka;
- Ha szükséges, hogy a bútor színe illeszkedjen a többi berendezéshez;
- Ha szempont, hogy a bútor ne csak az éppen futó trendek rövid időszakára legyen tetszetős, hanem hosszú évtizedeken keresztül öröm legyen rápillantani;
- Ha bútort sok generáción át akarják használni anélkül, hogy az szétesne a gyenge minőségű alapanyag miatt.

Ha szeretné megrendelni cégünktől az Ön által készített bútorfront bútorlap festését, hívja az alábbi telefonszámot:

Bútorlap festés asztalos cégvezetők részére

Mobilról kattintva azonnal hívható!

Wood Heart Bt.

Telephely:

2013 Pomáz

Ipartelep utca 154/782.

Telefon

Fa felületkezelés, mdf bútorlap festése, mdf felületkezelés

Mobilról kattintva azonnal hívható!

E-mail:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Keresés

Felületkezelés kínálat