Fa felületkezelés

Bútor lakkozás asztalos cégek részére

Bútor lakkozás asztalos cégvezetők részére Bútor lakkozás asztalos cégvezetők részére

A bútor lakkozás szerepe, egyrészről az, hogy megvédje a fát a környezeti hatástól, ugyanakkor kiemelje a fa mintázatát, erezetét, így fokozza a berendezés esztétikai értékét.

Van aki lakkozásnak nevezi a magas fényű festést (pl. zongoralakk). Ezek a tükörfényes felületű bútorok mostanában egyre inkább divatba jönnek. Ezek a magas fényű fedőréteggel bevont, általában sík bútorelőlapok főként a minimál stílus kedvelőinél népszerűek.

A hagyományos lakkozás azonban általában áttetsző, látni engedi a mögötte lévő fát. A lakkozás alatt a fa maradhat natúr, de igény szerint a fa színezését pácanyagokkal végezzük el.

„A bútor lakkozás nem annyira bonyolult, meg tudom csinálni én is!” - vélheti jó néhány gyakorlatlan asztalos. „Elegendő hozzá pár ecset, egy kis alapozó meg festék!”

Valóban megoldható a bútor lakkozás ilyen módon is. Az így készült bútor azonban nem hasonlítható össze egy olyan fajta áruval, amit az erre szakosodott cég készít el a legjobb módszerekkel, az ehhez szükséges felszereléssel és korszerű nyersanyagokkal.

Bár a bútor lakkozás az asztalos munkájának lényeges részét alkotja, alapjába véve azonban jobb, ha ezt a munkát az erre specializálódott cégre bízzák.

Ez főleg azért fontos, mert az asztalos műhelyek fűrészporos belső terében a bútor lakkozás nem végezhető el megfelelően. Vannak azonban más indokok is.

A bútor lakkozás során számos hibafaktor léphet fel. Kritikus az előkészítési tevékenység pontos elvégzése. Hogyha a csiszolást nem megfelelően végzik el, a kész bútorfront minden egyes apró feldolgozási hibája szembetűnő lesz. A festetlen bútorfronton ezek a csekély hibák még nem észrevehetőek, viszont a bútor lakkozás kihozza ezeket. Márpedig ha a bútoron felületi egyenetlenségek vannak, akkor azt a megrendelők nagy része egyszerűen nem hajlandó kifizetni.

Képzelje el, mennyivel egyszerűbb, ha a megrendelt bútor elkészített előlapjait Önnek csak le kell adnia nálunk, és rövid időn belül azt tökéletes lakkozással, igény szerinti színű pácolással veheti át tőlünk. Ügyfelei teljes mértékben elégedettek lesznek az Ön által készült bútorral, és szívesen ajánlják majd barátaiknak.

Vállalkozásunk külön az erre a célra kialakított festőműhelyt tart fenn a hozzánk hozott, vagy az általunk készített bútorok lakkozására.

A bútor lakkozás különleges alapanyagai

Az amatőr célra használt bútorlakkozó anyagok többnyire vizes alapanyagúak, ecsettel hordják fel. Az általunk használt Milesi és Akzo Nobel felületkezelő szerek azonban poliuretán vagy poliakril alapú kétkomponensű festékek és lakkok, amelyek katalizátor hatására kötnek meg. Így sokkal tartósabbak, vegyszerállóbbak és kopásállóbbak, de az összekeverés után gyorsan fel kell használni az alapanyagot, és megfelelő festékszóróval kell felrakni.

Ezek a vegyszereknek nem csak a szaga erős, de hosszú távú használatuk egészségkárosító lehet, így csak védőfelszereléssel és megfelelő szellőzéssel lehet dolgozni vele.

A StimmFront Kft. erőssége éppen az, hogy modern felületkezelő műhelyt tartunk fent, így asztalos üzletfeleink részére tökéletes színvonalon tudjuk vállalni ennek a munkának az elvégzését.

Bútor lakkozás akármilyen színben

A bútor lakkozás fontos szempontja, hogy megrendelően széles skálából választhasson, vagy ha már meglévő igénye van, akkor azt a színt biztosítani tudjuk Önnek. Megrendelőink rengeteg színből választhatnak, kívánságra különlegesebb színt is pontosan biztosítani tudjuk a festékforgalmazók által használt NCS avagy RAL színrendszer segítségével.

Gyakorta megesik, hogy a cégünkhöz érkező asztalosok színmintát hoznak vagy akár egy régebbi bútor részét. Színskálák alkalmazásával gyorsan megtaláljuk a megfelelő árnyalatot, amit rövid időn belül meg tudunk szerezni.

Ha Ön rendszeres ügyfelünk, mintakollekciót tudunk adni a leggyakrabban kért árnyalatokból. Arra is van lehetőség, hogy ha az Ön ügyfele először látni kívánja a kiválasztott árnyalatot, akkor egy már elkészített nyers bútorfrontra mintalakkozást végzünk. Ezzel meg tudja előzni azt a kellemetlen helyzetet, hogy a vevő nem kívánja átvenni a bútort, mert annak árnyalata nem felel meg az elképzeléseinek.

Cégünk bútorlap laminálást nem vállal!

Igaz, hogy egy laminált farostlemezből készült előlap kedvezőbb árú, mint az egyéni bútor lakkozás. Ha az ügyfél olcsó berendezést szeretne, a laminált bútorlap jó választás lehet. Előfordulnak azonban olyan helyzetek, mikor érdemes ügyfeleinek az egyedi bútor lakkozást kínálni.

Mikor jó választás a bútor lakkozása?

- Ha fontos az igényes kidolgozás;
- Ha fontos, hogy a bútor színe illeszkedjen a többi berendezéshez;
- Ha szempont, hogy a bútor ne csak a futó trendek rövid időszakára legyen divatos, hanem hosszú évtizedeken át öröm legyen rápillantani;
- Ha a bútort sok generáción át szeretnék használni anélkül, hogy az megvetemedne a nem megfelelő alapanyag miatt.

Ha szeretné megrendelni cégünktől az Ön által készített bútorfront bútor lakkozását, hívja az alábbi telefonszámot:

bútor lakkozás

Mobilról kattintva azonnal hívható!

Wood Heart Bt.

Telephely:

2013 Pomáz

Ipartelep utca 154/782.

Telefon

Fa felületkezelés, mdf bútorlap festése, mdf felületkezelés

Mobilról kattintva azonnal hívható!

E-mail:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Keresés

Felületkezelés kínálat